Sestdiena, 27.04.2024, 00:22
Sveicināti Viesis | RSS

Galvenā
Statistika
Яндекс.Метрика


Tagad uz vietnes:: 2
Viesus uz vietnes: 2
Lietotāju uz vietnes: 0

ANNO 06-02-2012

Draugi
Fitness un uzturs

Falkors.lv

VIP-BOKSS.lv

Rose Beauty

Video
00:03:56

Ventspils-Yoga

  • Apskatīšanas:
  • Komentāru kopskaits: 531
  • Reitings: 0.0
00:05:16

Kaunas Yoga Konvent 2013

  • Apskatīšanas:
  • Komentāru kopskaits: 1536
  • Reitings: 0.0

Galvenie » 2015 » Septembris » 14 » Tibetas Medicīna
17:40
Tibetas Medicīna
http://www.labaiveselibai.lv/wp-content/uploads/2011/05/Tibetas-medicina.jpgDiagnostika pēc pulsa pie meistara no Tibetas 
·         Diagnostika pēc urīna 
·         Veselīgas ēšanas rekomendācijas, skaidrojums, kā ar ēšanas paradumu izmaiņu un ārstniecības augu pielietošanu var koriģēt veselības problēmas 

  14.09.15-28.09.15. ”LVSA” Mārupe,Tīraine, Pakalniņu,4,

viesojas Tibetas Dr. Ngawang Gyatso, Dr. Ngawang Gyatso:

DEGREE  BATCHLER OF TIBETAN MEDICINE FROM MENTSEE KHANG

                DHARAMSALA.INDIA

                MASTER IN TIBETAN MEDICAL PSYCHOLOGY FROM CENTRAL

                UNIVERSITY OF TIBETAN STUDIES,VARANASI.INDIA

EXPERIENCE   SEVEN YEAR EXPERIENCE IN PULSE AND URINE DIAGNOSIS

                        AND TEACHING TIBETAN MEDICINE.

PAST JOB PLACE WAS IN MUMBAI,CALCUTA,AND SILIGURI IN DIFFERENT CLINIC OF MENTSEEKHANG INSTITUTE.

PRESENT DOING JOB IN VILLA MEDICA .

•             Tibetas medicīna tiek uzskatīta par vienu no visefektīvākajām dabīgās terapijas metodēm; 
•             Korekcijas tiek veikta ar diētas, dzīves veida, ārstniecības augu palīdzību, kā arī iedarbojoties uz cilvēka bioloģiski aktīvajiem punktiem; 

Ko ietver pirmreizējā vizīte: diagnostika pēc pulsa, urīna, rekomendācijas par uzturu, dzīves veidu, individuālo terapijas metožu izvēle, nepieciešamības gadījumā – fitopreparātu nozīmēšana. 
gadījumā
 Vizīte no angļu valodas nepieciešamības
gadījumā

tiks tulkota uz latviešu vai krievu valodu pēc Jūsu izvēles. Lūdzam veikt iepriekšēju pierakstu

pa tel. +371 29539097.

Jūsu ērtībām pieejama bezmaksas autostāvvieta,

Obligāta iepriekšpieteikšanās!
kontakttālrunnis +37129539097

http://www.veseliba-sports.lv/

 

Mīļie draugi!
Aicinām visus uz pieņemšanu – konsultāciju ar cienījamo Tibetas Doktoru Ngawang Gyatso!

14.09.15 - 28.09.15.

Tibetas medicīna ir sena dabiskās medicīnas sistēma, kas radīta Tibetā. Līdz pat mūsdienām Tibetas medicīna tiek aktīvi izmantota , visa Himalaju reģionā, Indijas, Mongolijas, Sibīrijas teritorijās, kā ari Rietumu pasaulē, kur svešumā mitinās tibetieši. Tibetas medicīnas sistēma ir attīstījusies gadu tūkstošu garumā. Pašlaik tā ir sarežģīta zināšanu sistēma, kas ietver ne tikai fiziskos, bet arī garīgos un psihoemocionālos aspektus slimību diagnosticēšanai un ārstēšanai, kā arī priekšnoteikumu nodrošināšanai labvēlīgas, veselīgas un līdzsvarotas dzīves radīšanai.

Tibetas medicīnā pastāv trīs etapi, vai pirmsākumi: vāja žults un gļotas, kas tiek uzskatītas par slimību avotu un iemeslu, tas arī pārvēršas par slimību.

"Kaišu iztrūkums ir normāls ķermeņa stāvoklis. 
Ķermenis, kurš ir slimības skarts, jāārstē."

no “Čžud-Ši” traktāta.

Tibetas medicīna ir sena dziedināšanas sistēma, kas izveidojusies aptuveni m. ē. 7. gadsimtā. Tās izveidi un turpmāko attīstību ietekmējušas Tibetas kaimiņvalstu Indijas, Ķīnas un Irānas kultūras.
(Vēsturiskas ziņas)

Pamatzināšanās par Tibetas medicīnu ietilpst "Džud-ši" traktātā, kas ir pierakstīts 11.g.s. Tajā ("Džud-ši") tiek pievērsta liela uzmanība profilaksei un ilga mūža sasniegšanai. Atsevišķas sadaļas veltītas miegam, uzturam un tā uzņemšanai, slimību cēloņiem, augļa ieņemšanai un grūtniecībai, norādījumiem par dzimumdzīvi, kā arī kopumā veselīga dzīvesveida noteikumiem.

Tiek uzskatīts, ka fizisku veselību nosaka trīs pamatenerģiju balanss organismā: rlung - "vējš", khrid - "žults" un bad kan- "gļotas". Jāatzīmē, ka šajā gadījumā šiem vārdiem ir nedaudz savādāka nozīme, kā mums ir pieņemts.

Līdzsvara trūkums šajās trijās pamatenerģijās tiek uzskatīts par galveno iemeslu visām slimībām. Tāpēc galvenais Tibetas medicīnas mērķis ir panākt un saglabāt līdzsvaru starp šīm trim enerģijām ar pareizu dzīvesveidu, speciālām diētām un īpašiem jogas vingrinājumiem. 

 

Diagnostika

Tibetas medicīnā pastāv vairākas, gadsimtiem pārbaudītas, pacientu stāvokļa diagnosticēšanas metodes. Urīna analīze un diagnosticēšana pēc pulsa ir visizplatītākās un visefektīvākās. 

Pieredzējis Tibetas ārsts taustot pulsu var uzstādīt pareizo diagnozi dažu minūšu laikā.
Tomēr nevajag domāt, ka diagnoze tiek uzstādīta vienīgi pēc pulsa biežuma (frekvences) un spēka. Pieņemšanas laikā ārsts uzmanīgi aplūko pacientu, saņemot milzum daudz informācijas par viņa veselības stāvokli (pat vienkārši uzmetot aci) pēc vispārējā tonusa, ādas un acu stāvokļa un citām pazīmēm. Par svarīgu aspektu tiek uzskatīts pacienta psiholoģiskais stāvoklis kopumā.

Saskaņā ar Tibetas medicīnas nostādnēm nav iespējama kāda viena orgāna saslimšana. Cilvēka organismā visi procesi ir cieši saistīti, un jebkura slimība ir disbalansa izpausme ķermenī kopumā.

Tādējādi ārstēšan vienmēr  tiek pielietota visam organismam kompleksā veidā. Tā var būt ārstniecisko preparātu lietošana (tikai dabas izcelsmes, parasti - fitoterapija), sarunas par pareizu dzīvesveidu, individuālas diētas nozīmēšana pacientam, masāža, un, ja nepieciešams,  jogas vingrinājumi.

 

Ārstēšana

Ārstēšana tiek nozīmēta saskaņā ar slimības stadijām un tipiem, bet pie vienas un tās pašas slimības dažādiem cilvēkiem ir iespējama dažādu augu un minerāļu pielietošana, kas tiek izskaidrots ar cilvēka konstitucionālām atšķirībām.

Vieglas saslimšanas tiek ārstētas bez medikamentu nozīmēšanas - ar vingrinājumu, diētas palīdzību, stingri ievērojot režīmu. Ja pacients cieš no vidēja smaguma kaites, tad tiek nozīmēti novārījumi. Gadījumā, ja slimība ir nopietnāka, tiek nozīmēti medikamenti tablešu veidā; smagu slimību ārstēšanā ietilpst piededzināšana, medikamentu lietošana, akupunktūra un psihoterapijas metožu pielietošana vemšanas izsaukšanai, kā arī karstās peldes vai peldes termālos ūdeņos, kas bagātināti ar ārstniecisko augu maisījumiem.

Tibetas medicīnā zāles veido no ārstniecības augiem, minerāļiem, izrietot no to garšas un darbības īpatnībām. Tibetiešu zāļu nozīmīgākā iezīme ir to daudzkomponentu sastāvs. Tibetiešu tabletes vidēji satur no 30 līdz 60 komponentus, kas ir stingrās proporcijās un praktiski izslēdz  galvenā pamatelementa (darbīgās vielas) jēdzienu. Tiek uzskatīts, ka darbojas viss komplekss, un viena komponenta iztrūkums samazina visa medikamenta efektivitāti/


 

Тибетская медицина - это древняя система естественной медицины, созданная в Тибете. Тибетская медицина до сих пор активно применяется на территории Тибета, всего Гималайского региона, Индии, Монголии, Сибири, а также в западном мире, где проживают тибетцы в изгнании. Тибетская медицинская система развивалась на протяжении тысячелетий. В настоящее время она представляет из себя сложную систему знаний, включающую не только физические, но и духовные, и психоэмоциональные аспекты для целей диагностики и терапии заболевании, а также для создания предпосылок благополучной, здоровой и сбалансированной жизни.

В тибетской медицине различают три ньепа, или первоначала: ветер, желчь и слизь, которые рассматриваются как источник и причина заболеваний, а также превращаются в заболевание.


Tibetas medicīna ir sena medicīnas sistēma, kas ir tikusi lietota vairāk nekā 1000 gadus. Tā ir viena no retajām saglabātajām tradicionālās medicīnas sistēmām, kas apvieno uztura un uzvedības maiņas, ārstniecības līdzekļus, masāžu un meditāciju; šī unikālā dziedināšanas pieeja izmanto Tibetas speciālistu senās gudrības.

 Tibetas medicīna ir sena un gudra dziedināšanas sistēma, kas tiek lietota jau kopš 8. gadsimta un ir ietverta četrās grāmatās ar nosaukumu „Četras tantras” („Džudši”), kuras, pēc Tibetas budisma ekspertu domām, atsūtītas no debesīm un tāpēc ir svētas. Šajos senajos tekstos aprakstīta dziedināšanas sistēma, kas apvieno garīgo dzīvi ar fizisko veselību un tiecas pēc ķermeņa, prāta un gara brīvības.

Tibetas medicīna un budisms

Budistiem dzīvība ir dārga un ticība pausta ciešanu atvieglošanā. Tāpēc nav pārsteigums, ka budisms iet roku rokā ar medicīnas sistēmu, kas tiecas uzturēt dzīvību un vairot labklājību. Tibetas budisma filozofija ir būtiska Tibetas medicīnai. Buda ir augstākais ārsts, kas atklāja visu slimību galveno cēloni – marigpu jeb ticību sev. Viņš paskaidroja, ka ciešanas rodas prātā zināšanu trūkuma dēļ un izraisa 84 000 psihoemocionālo slimību. Ārstējot ir jāsaprot, ka karma jeb cēloņsakarības ir gandrīz visu slimību pamatā un ka no prāta rodas augstākais eliksīrs – līdzjūtība. Meditācija, kas veicina līdzjūtību, un savu maldu apzināšanās ir izšķirošās, lai dziedinātu sevi un citus.
Visi, kas saistīti ar Tibetas medicīnu, kaut kādā veidā skaita lūgšanas Medicīnas Budam. Tibetas ārsti veic Medicīnas Budas vingrinājumus ik dienas. Tas ir pirmais, ko viņi dara pamostoties. Pirms tikšanās ar pacientiem, viņi vngrinājumus atkārto. Vingrinājumi ir veids, kā dziļi savienoties ar planētas un Visuma dziedinošajām enerģijām, un tie var palīdzēt lūdzējiem attīstīt dziedinošas spējas.

http://www.labaiveselibai.lv/wp-content/uploads/2011/05/Tibetas-medicina.jpgApgāds Jumava ir izdevis brīnišķīgu, ilustrācijām bagātu grāmatu „Tibetas medicīna”, autors Ralfs Kvinlens Forde. Grāmatai noteikti jābūt mājās visiem tiem, kas interesējās ne tikai par tibetas medicīnu, bet par veselīgu dzīvesveidu kopumā.

Grāmata aicina:

-    Atklāt savu unikālo trīs enerģiju sajaukumu un kā tas ietekmē jūsu veselību
-    Izprast galvenos diagnosticēšanas paņēmienus, tostarp pulsa, mēles un astroloģisko diagnozi
-    Uzzināt par ārstniecības augiem, mantrām, meditāciju un svētām jogas pozām.

С 14.09.15 - 28.09.15.
 

Тибетская медицина - это древняя система естественной медицины, созданная в Тибете. Тибетская медицина до сих пор активно применяется на территории Тибета, всего Гималайского региона, Индии, Монголии, Сибири, а также в западном мире, где проживают тибетцы в изгнании. Тибетская медицинская система развивалась на протяжении тысячелетий. В настоящее время она представляет из себя сложную систему знаний, включающую не только физические, но и духовные, и психоэмоциональные аспекты для целей диагностики и терапии заболевании, а также для создания предпосылок благополучной, здоровой и сбалансированной жизни.

В тибетской медицине различают три ньепа, или первоначала: ветер, желчь и слизь, которые рассматриваются как источник и причина заболеваний, а также превращаются в заболевание.

Диагностика в тибетской медицине

Диагностика в Тибетской медицине
Чтобы определить основные виды диагностики в традиционной тибетской медицине обратимся к диаграмме «Дерево диагностики» из древних классических тибетских книг.

Дерево диагностики имеет три основных ствола: осмотр, пальпация и опрос.
1. Осмотр

1.1 Внешний осмотр

1.2 Диагностика по языку

1.3 Диагностика по моче
2. Пальпация

2.1 Диагностика по пульсу

2.2 Диагностика по точкам
3. Опрос

Древняя диаграмма «дерево общего состояния» подсказывает врачу тибетской медицины какие виды причин могут повлиять на состояния пациента (см. внешние причины, внутренние причины).

Методы диагностики ( диагностика по моче, диагностика по языку, диагностика по пульсу и другие) позволяют выявить отклонения в балансе основных жизненных энергий, а опрос пациента дает возможность добраться до возможных причин возникновения болезней.

Диагностика в Тибетской медицине
Опрос пациента на приеме у врача тибетской медицины

В трудах по тибетской медицине есть масса вопросников, позволяющих конкретизировать описание вашего состояния до необходимого уровня. Ваши ответы помогут доктору полнее нарисовать картину состояния и причин дисбаланса Трех основных жизненных начал в вашем организме, а соответственно и быстрее найти пути помощи вам. Вопросы доктора будут касаться вашего образа жизни, питания, пристрастий, настроения, страхов. Вас могут спросить о каких-то проблемах, которые были у вас в детстве или у ваших родственников.

 

Мы лечим:

Диагностика в тибетской медицине

Диагностика в Тибетской медицине
 Чтобы определить основные виды диагностики в традиционной тибетской медицине обратимся к диаграмме «Дерево диагностики» из древних классических тибетских книг.

Дерево диагностики имеет три основных ствола: осмотр, пальпация и опрос.
1. Осмотр

1.1 Внешний осмотр

1.2 Диагностика по языку

1.3 Диагностика по моче
2. Пальпация

2.1 Диагностика по пульсу

2.2 Диагностика по точкам
3. Опрос

Древняя диаграмма «дерево общего состояния» подсказывает врачу тибетской медицины какие виды причин могут повлиять на состояния пациента (см. внешние причины, внутренние причины).

Методы диагностики ( диагностика по моче, диагностика по языку, диагностика по пульсу и другие) позволяют выявить отклонения в балансе основных жизненных энергий, а опрос пациента дает возможность добраться до возможных причин возникновения болезней. 

Диагностика в Тибетской медицине
Опрос пациента на приеме у врача тибетской медицины

В трудах по тибетской медицине есть масса вопросников, позволяющих конкретизировать описание вашего состояния до необходимого уровня. Ваши ответы помогут доктору полнее нарисовать картину состояния и причин дисбаланса Трех основных жизненных начал в вашем организме, а соответственно и быстрее найти пути помощи вам. Вопросы доктора будут касаться вашего образа жизни, питания, пристрастий, настроения, страхов. Вас могут спросить о каких-то проблемах, которые были у вас в детстве или у ваших родственников.   Заболевания нервной системы

Урологические заболевания Гинекологические заболевания
Заболевания уха, горла, носа
Сердечно-сосудистые заболевания
Заболевания кожи

Заболевания эндокринной системы
Заболевания органов дыхания

Заболевания органов желудочно-кишечного тракта

Заболеания опорно-двигательной системы

 

 

 

 

Предварительная запись обязательна!
контактный телефон +37129539097
http://www.veseliba-sports.lv/
14.09.15 - 27.09.15.

 

 

 

 

Skatījumu skaits: 2129 | Pievienoja: Jest | Reitings: 0.0/0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieēja / Izēja
Meklēšana
Kalendārs
«  Septembris 2015  »
P.O.T.C.Pk.S.Sv.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
FB